از ارتقای شاهد 129 تا تامکت‌های مجهز به نسل جدید کروزهای دریایی

ارتش  

پایگاه مردمی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

از ارتقای شاهد 129 تا تامکت‌های مجهز به نسل جدید کروزهای دریایی

 
 
 پایگاه مردمی ارتش :نسل جدید کروز دریایی «نصر2» که برنامه نصب آن بر روی تامکت‌ها از سوی نیروی هوایی ارتش در حال اجرا است قادر است شناورهای سنگین را با وزنی بیش از 3 هزار تُن، به قعر آب بفرستد.

به گزارش پایگاه مردمی ارتشبه نقل از  خبرنگار دفاع پرس: اخیرا وبگاه انگلیسی «جینز دیفنس» در گزارشی با اشاره به مجهز شدن  جنگنده‌های «اف -14 تامکت» ایران به موشک‌های جدید «نصر-2» نوشت: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران (IRIAF) اینک جدیدترین موشک ارتقا یافته هوا به سطح به نام نصر (Victory) را با تام‌کت‌های اف- 14A ساخت شرکت گرومن در اختیار خواهد داشت.

به نوشته این رسانه انگلیسی، اعلام این خبر مصادف با مراسم پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و در حالی‌ ارسال موشک‌های نصر به بدنه نیروی هوایی ایران آغاز شده است که موشک‌های جدید نصر ایران نمونه ارتقا یافته موشک چینی« C-704» است که ساخت آن به سال 2005 میلادی برمی‌گردد و برای اولین بار این موشک‌ها در ایران در سپتامبر 2013 و زیر یک جنگنده اف- 4 فانتوم مشاهده شدند.

جینز دیفنس در ادامه نوشت: این موشک جدید ایران باید نوع ارتقا یافته نصر -2 باشد که قبلا به طور رسمی به آن اشاره نشده شد.

این وبگاه انگلیسی در توصیف موشک نصر نوشت: نسخه اولیه نصر موشکی میان برد و هدایت شونده برای هدف‌گیری اهداف دریایی تا فاصله 35 کیلومتری است. موشک نصر که در ابتدا سلاحی ضد کشتی بوده اینک به موشکی هوا پرتاب تغییر ماهیت داده و برد آن به طور موثری ارتقا و شعاع عملیاتی آن بیشتر شده است. البته هنوز قابلیت‌های بیشتر این موشک و اینکه قابلیت بکارگیری علیه اهداف زمینی را دارد یا خیر مشخص نیست.

به گزارش پایگاه مردمی ارتشبه نقل از  خبرنگار دفاع پرس نصر یک موشک کروز دریایی سوخت جامد تک مرحله‌ای است که بیشتر مسیر خود را با اتکا به هدایت اینرسی طی می‌کند و در نزدیکی هدف سامانه هدایت راداری فعال آن روشن شده و سیستم ناوبری موشک تا لحظه اصابت به هدف را بر عهده می گیرد.

کروز دریایی نصر در زمره سلاح‎هایی با برد کوتاه تا متوسط قرار می‎گیرد. سر جنگی این موشک 360 کیلوگرم است و در واقع یک سوم وزن آن را تشکیل می‌دهد. مهمترین شاخصه این موشک که آنرا از نمونه‌های مترادف خود چون کوثر و ظفر، متمایز می‌کند، وزن سرجنگی و متعاقب آن قدرت تخریب بسیار بالایی در برخورد با اهداف است.


براساس این گزارش سوم شهریور ماه امسال اخباری از توسعه یک کروز دریایی بومی با نام «نصر» توسط رسانه‌های داخلی منتشر شد؛ که به افتتاح خط تولید «موشک کروز نصر هواپایه» اشاره داشت. همچنین در آذر ماه سال 87 نیز وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبری را مبنی بر آزمایش موفق موشک ضد کشتی نصر1 با برد 30 کیلومتر در دریای عمان منتشر کرده بود.

اگرچه این موشک به لحاظ ظاهری شباهت‌هایی با نمونه « C-704» چین دارد اما به گفته مسئولان وزارت دفاع فرآینده تولید این موشک از مراحل اولیه تا بهرده برداری در داخل و براساس ایده های بومی صورت گرفته است.

این موشک امروز در نیروهای دریایی ارتش و سپاه به‌صورت، زمین‌پایه، دریاپایه و هواپایه عملیاتی و مورد استفاده قرار می‌گیرد و قادر است شناورهای سنگین را با وزنی بیش از 3 هزار تن را به قعر آب بفرستد.

نصب نسل جدید کروزهواپایه نصر بر روی تامکت‌های ایرانی

پیش از این نصر هواپایه 1 بر روی بالگردهای میل-17 نیروی دریایی سپاه پاسداران و جنگنده بمب افکن‌های اف 4 و همچنین بالگردهای 206 نصب شده و آزمون عملیاتی خود را در رزمایش‌های مختلف پس داده بود.

نسل جدید موشک‌های کروز ضد کشتی نصر که نسبت به نوع اولیه از برد، دقت و قدرت تخریب بیشتری برخوردار است در تاریخ 20 بهمن ماه امسال توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اختیار نیروی هوایی ارتش قرار گرفت. دو روز پس از این الحاق امیر عزیز نصیرزاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن تهران، از برنامه نهاجا برای نصب موشک‌های کروز هواپایه نصر بر روی جنگنده‌های F-14 تامکت خبر داد.

این وبگاه انگلیسی همچنین با اشاره به رونمایی از پهپاد جدید طراحی شده «شاهد -129» نوشت: ایران نسخه‌ توسعه یافته پهپاد «شاهد -129» را در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به نمایش گذاشت.

با توجه به تصاویر منتشر شده از این پهپاد، این نسخه جدید از شاهد- 129 در بخش دماغه طراحی جدید شده و شبیه نسخه آمریکایی «ام کیو- 1جنرال اتمیکز» است که در نسخه  قبلی آن چنین صیقل کاری مشاهده نمی‌شد.

جینز دیفنس نوشت: جدا از صیقل دادن و طراحی جدید دماغه این پهپاد برای افزایش توان مخابراتی، بقیه موارد چون دوربین مادون قرمز و مکان‌های حمل سلاح همانند نسخه قبلی هستند.


جینز دیفنس در خاتمه نسبت به قابلیت‌های جدید این پهپاد باز طراحی شده ایران و دیگر موارد جدیدش ابراز شک و تردید کرد.

 شاهد 129 برد پروازی ۱۷۰۰تا ۲۰۰۰کیلومتر، جرم ۱۱۰۰کیلوگرم، توانایی حمل همزمان 8 بمب یا موشک هوشمند سدید، را دارد و برای اهداف ثابت و متحرک طراحی شده است. دقت در هدف‌گیری با شعاع عملیاتی هزار و 700 کیلومتر و 24 ساعت مداومت پروازی با یک بار سوخت‌گیری از ویژگی‌های این هواپیمای بدون سرنشین رزمی ایرانی است و هر فرودگاهی می‌تواند محل نشست و برخاست شاهد 129 باشد.

 سقف پروازی این پهپاد چند منظوره بیش از 50 هزار پا معادل 18 کیلومتراعلام شده که با ایستگاه‌های کنترل قابل حمل زمینی در ارتباط بوده و می‌تواند با هزینه بسیار پایین دفاع از میهن را به‌دست گیرد. این پهپاد چند منظوره قابلیت مراقبت از شعاع 200 کیلومتری خود را دارد و می‌توان از آن در مقابله با اشرار و تروریست‌ها، کشف و شناسایی در مرزهای آبی و خاکی، مسائل زیست‌محیطی، نقشه‌برداری و تهیه عکس‌های هوایی نیز استفاده کرد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



  • یکتا گستر
  • قالب بلاگفا